Keuze voor een internet en tv pakket neemt toe

In Nederland bieden steeds meer providers bieden een internet en tv pakket aan met verschillende opties en extra’s.

Met de opkomst van de mobiele markt groeit het aanbod van een internet en tv pakket zonder bellen. Door de verschillende providers te vergelijken kan je voordelig een internet en tv pakket afsluiten die bij je past.

Internet en tv pakket vergelijken

Door gebruik te maken van de postcodecheck kan je zien of ADSL, glasvezel en/of kabel internet beschikbaar is op jou woonadres. De postcodecheck biedt bovendien een duidelijk overzicht van de verschillende snelheden van het internet, het aantal tv zenders en de verschillende prijzen die de providers aanbieden. Eventuele kortingen en aanbiedingen worden in de vergelijking meegenomen en zijn verwerkt in de maandprijs. Een handige tool hierbij is dat de mogelijkheid wordt geboden om abonnementen van verschillende providers te combineren, wat soms voordeliger kan uitpakken.

Een Internet en tv pakket dat bij je past

Het in kaart brengen van je wensen maakt het eenvoudiger om een internet en tv pakket af te sluiten dat bij jou situatie past. Hoe intensief je het internet gebruikt speelt hierbij een belangrijke rol. Zo is de benodigde snelheid onder andere afhankelijk van het aantal apparaten dat tegelijkertijd aangesloten is op het internet. Wanneer je internet vooral gebruikt om te mailen of internetpagina’s te bezoeken heb je een lagere snelheid nodig dan wanneer je het gebruikt om te gamen of films te streamen.

Huishoudens van 1 tot 2 personen hebben vaak een minimale snelheid van 20 Mbit/s nodig wil je ongestoord gebruik kunnen maken van het internet. Een huishouden dat uit 4 tot 6 personen bestaat moet uitgaan van een minimale snelheid van 40 Mbit/s. Voor grote huishoudens, zoals bijvoorbeeld een studentenhuis, is het handig om een internet en tv pakket af te sluiten met een nog hogere snelheid.

Naast het kiezen van de benodigde internetsnelheid spelen je wensen voor het aantal tv zenders, de kwaliteit van deze zenders en eventuele extra’s ook een rol bij het kiezen van het juiste internet en tv pakket. Het aanbod van tv zenders varieert van 20 bij Tele2 tot wel 237 bij Canal Digital. Voor een internet en tv pakket wil met een grote keuze aan zenders of veel zenders in HD kwaliteit betaal je vaak meer. Bovendien zijn er nog veel andere extra’s die aangeboden worden, zoals interactieve tv of programma gemist of een HBO abonnement.